Boek uw vakantie in de zon in Soma Bay, Egypte (2023)

hoofdstad:
De hoofdstad van Egypte is Caïro.
Van:
De officiële taal is Arabisch. In toeristische gebieden spreekt u Engels en/of Frans.
tijd:
In de winter is er +1 uur tijdsverschil tussen Nederland en Egypte.


religie:
95% van de Egyptische bevolking is moslim. De islam speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van Egyptenaren. Tijdens uw verblijf op het resort leert u niet al te veel gebruiken en tradities kennen. Als u op vakantie naar Luxor of Caïro reist, raden we u aan om u gepast te kleden. Zorg ervoor dat je schouders en knieën bedekt zijn met kleding.
Ramadan
Ramadan speelt een belangrijke rol in Egypte. Hoewel niet alle toeristische attracties gesloten zijn, is dit wel iets om rekening mee te houden. Ramadan 2024 loopt van 11 maart tot 9 april, maar de exacte data kunnen nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).

weergave:
Voor vakanties naar Hurghada en Marsa Alam is een visum vereist. U kunt op verschillende manieren een visum kopen:

1. Direct bij de boeking of via het contactcenter van Sunweb. U ontvangt een voucher met reisdocumenten die bij aankomst op de Egyptische luchthaven wordt overhandigd aan uw lokale Sunweb-vertegenwoordiger. Deze kost 31 euro.
2. Via de bankbalie op de luchthaven (de kosten bedragen ongeveer 27 USD + belastingen. Deze prijs kan door de autoriteiten worden gewijzigd). Het wachten kan hier lang duren. Het wordt aanbevolen om contant geld mee te nemen.

De overdrachtssnelheid wordt verhoogd als het visum van tevoren wordt gekocht. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over wisselkoersschommelingen en hoef je geen contant geld mee te nemen als je op reis gaat. De prijs is inclusief de geleverde diensten om zowel online als op de luchthaven alles netjes voor je te regelen. Prijzen van lokale visumaanbieders kunnen afwijken van de onze. We weten er niets van omdat wisselkoersen fluctueren.

(Video) Movenpick Resort Soma Bay ⭐⭐⭐⭐⭐ Top Hotels in Hurghada Egypt

Voordat u door de douane gaat, wordt in het vliegtuig een "landingskaart" afgegeven, die moet worden ingevuld. Dit staat los van het visum.

- Dit type visum is 30 dagen geldig vanaf de aankomstdatum.
- Indien u 30 dagen of langer in Egypte wilt verblijven, dient u een visum aan te vragen bij de Egyptische ambassade.
- Heeft u geen Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan verwijzen wij u graag door naar uw ambassade of consulaat voor meer informatie.

Kennisgeving:Voor Belgen die op ID reizen, ligt de situatie iets anders. Bij aankomst ontvangt u een in te vullen kaart waarop u een pasfoto dient te plaatsen. Wanneer u de kaart niet heeft ingevuld en geen pasfoto heeft, kunt u Egypte niet in.


reisdocumenten:
Nederlanders met een Europese identiteitskaart mogen niet naar Egypte reizen. Passagiers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het paspoort moet na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ook heb je een visum nodig, dat je bij aankomst in Egypte op het vliegveld kunt kopen. Als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, is het belangrijk om na te gaan of er andere regels gelden. U kunt dit navragen bij de ambassade van het land dat u wilt bezoeken en het land waar u naartoe reist.

Als u de Belgische nationaliteit heeft en via Nederland naar Egypte reist met een Europese identiteitskaart, moet u twee pasfoto's meenemen. Egypte vereist een geldigheidsduur van minimaal 6 maanden vanaf de datum van binnenkomst.

(Video) Kempinski Hotel Soma Bay ⭐⭐⭐⭐⭐ Top Hotels in Hurghada Egypt

Het is uw eigen verantwoordelijkheid om met de juiste documenten te reizen. Sunweb aanvaardt hiervoor geen verantwoordelijkheid.betaalmiddelen:
De officiële munteenheid is het Egyptische pond, dat bestaat uit 100 piastres. Er zijn 25 en 50 piastre en 1, 5, 10, 20, 50 en 100 pond biljetten. De munten hebben nominale waarden van respectievelijk 20 en 25 piaster en 1 Egyptisch pond. Dollars en Euro's worden op veel plaatsen ook geaccepteerd als (niet-officiële) betaalmiddelen. Contant geld en reischeques (in dollars of euro's) kunnen bij veel hotels en banken worden ingewisseld. Erkende creditcards worden algemeen geaccepteerd, maar moeten minimaal 2 maanden geldig zijn. We raden u aan contant geld en/of voldoende euro's bij u te hebben om de eerste dag door te komen. Dit is vooral handig voor je visum als je excursies wilt boeken. Wissel tegenwoordig niet te veel geld omdat de pond moeilijk terug te wisselen is en de wisselkoers ongunstig is. Er zijn geldautomaten in Egypte, maar die zijn vaak buiten gebruik. Zorg ervoor dat u uw betaalkaart converteert naar "Buiten Europa", anders kunt u uw betaalkaart niet gebruiken.
Toeristengids
Een internationaal team is aanwezig in Egypte. Een van onze Nederlandstalige gidsen zal u op uw bestemming ontmoeten.
gezond en snel:

Alle hotels hebben dokters. Hij staat 24 uur per dag voor u klaar en heeft vaak spreekuur in het hotel. Ook apotheken zijn 24 uur per dag geopend en u herkent ze wellicht aan het woord 'apotheek'. Als u diarree heeft, in plaats van huismiddeltjes zoals Norit of Immodium te gebruiken, koop dan plaatselijk Antiinal. Dit werkt snel en efficiënt.Vaccinatie:
Kijk voor actuele informatie over vaccinaties en andere gezondheids- en reisinformatie op de website van LCR: https://www.lcr.nl/.
Kennisgeving:
Vanwege de wilde schommelingen in de dollarkoers publiceren we visumprijzen in Amerikaanse dollars, maar u kunt het visum ter plekke in euro's betalen. Als je excursies wilt boeken, neem dan voldoende euro's hiervoor mee. Vanwege de hoge wisselkoers kun je het beste in euro's betalen.
Zeg aan de telefoon:
U kunt in Egypte bellen met uw mobiele telefoon. Wij raden aan dit zoveel mogelijk te beperken aangezien de kosten hiervoor hoog zijn. Vraag dit voor je vakantie aan je provider. Wil je internetten vanaf je mobiele telefoon? We raden aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet dataroaming altijd uit als je in het buitenland bent.
Noodnummer:
Het alarmnummer voor de Egyptische politie is 122. Het nummer voor de brandweer is 180, als je een ambulance nodig hebt, bel dan 123.

bagage:
Als u niet-standaard bagage meeneemt, kunt u dit bij de online boeking aangeven. Als je het direct meldt, neemt een medewerker van het contactcenter na boeking contact met je op. De medewerker neemt de formaliteiten met u door.

Hieronder vind je een kleine lijst met de verschillende tassen die je mee kunt nemen:

• vertrouwen in verlies

• Fitz

(Video) Albatros Beach Club Abu Soma Bay 5☀ | Hurghada Hotels

• Vertrouw op golf

• Dragers, wakeboards

• muziekinstrumenten

•surfbræt

• Visueel vertrouwen

Ook als u met bijzondere bagage reist, dient u dit aan ons door te geven. Vervolgens checken wij uw bijzondere bagage in voor aansluitende vluchten.

(Video) Top 5 All Inclusive Hotels in Hurghada, Egypt (Our Honest Recommendations)

Voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie. Vergeet niet dat uw speciale bagage niet altijd bij u zal zijn tijdens het normale transitproces. Soms is er een toeslag voor het meenemen van speciale bagage op standaard transfers. Duikbagage is gratis voor normale transfers. In andere gevallen kan het nodig zijn om speciale overschrijvingen aan te vragen. Dit is voor eigen rekening. Wij bekijken de mogelijkheden voor u wanneer u uw bijzondere bagage bij ons registreert.

Kennisgeving:Drones zijn ten strengste verboden in Egypte, dus ze kunnen niet worden meegenomen. Als dit gebeurt, moet de drone op de luchthaven blijven.

Eten en drinken:
De Egyptische keuken is een samensmelting van verschillende keukens. De Egyptische keuken wordt beïnvloed door de Perzische, Griekse, Franse, Turkse en Italiaanse keuken. In Egypte kom je veel falafel tegen, een gerecht gemaakt met kikkererwten en geserveerd met pitabrood. Lekker met yoghurt/knoflooksaus. Daarnaast staat er vaak linzensoep op het menu. Bovendien zijn de Egyptenaren echte zoetekauwen. Ze drinken bijvoorbeeld hele zoete thee en koffie. Na een maaltijd of op een ontspannende avond roken ze een waterpijp.

In een restaurant in een hotel/appartement worden de gerechten meestal geserveerd als buffet met internationale specialiteiten.

Het water in Egypte is niet hetzelfde als je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Flessenwater kun je het beste kopen in supermarkten of hotels/appartementen. Zorg ervoor dat de fles gebotteld is.

Egyptisch vlees is halal.

Tip:
In Egypte is het gebruikelijk om in bars en restaurants 10% tot 15% fooi te geven.
Werkuren:
Winkels en banken in Egypte zijn meestal open van zondag tot en met donderdag. In toeristische centra zijn de winkels meestal tot ongeveer uur open Wekelijks om 22.00 uur. Dit zijn geen vaste tijden, dus het kan zijn dat de winkels eerder of later sluiten. Tijdens de ramadan kunnen de openingstijden van de winkel en de bank afwijken.


Feestdag:
Egypte kent de volgende feestdagen:

(Video) El Gouna heerlijke winterzon bestemming

  • 7 januari Koptische Kerst (alleen gevierd door Kopten)
  • 25 april Bevrijdingsdag Sinaï
  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • Ramadan (data variëren elk jaar)
  • 18 juni Suezkanaalevacuatiedag
  • Dag van de Revolutie op 23 juli
  • Van 30 juli tot 3 augustus, Offerfeest
  • 6 oktober Dag van de strijdkrachten
  • 24 oktober Suezdag
  • 23 december Overwinningsdag

Videos

1. DON'T GO TO HURGHADA / EGYPT'S NIGHTMARE RESORT TOWN
(Moonshine and Lemongrass)
2. Robert Edward Grant: NIEUW BEWIJS! Mysterieuze inscripties en coderingen IN de piramides!
(Next Level Soul Podcast)
3. Conference - Tabulae Lusoriae. From Ancient Egypt to Late Antiquity
(Locus Ludi)
4. Dit interview zal je leven veranderen met Mindvalley's Vishen Lakhiani | Ziel van het volgende ...
(Next Level Soul Podcast)
5. Shaykh Abdal Hakim Murad on Blogging Theology
(Blogging Theology)
6. UFOs: Sean Cahill on Orbs, Triangles, Recovered Craft, Roswell, Psi Phenomena, and 'That UAP Video'
(Unravelling the Universe)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 15/09/2023

Views: 6208

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.